Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsam fyllerist skadades i arresten

Vakterna på krogen kontaktade polisen om att de hade problem med en berusad gäst. Men gästen ville inte alls följa med polisen till arresten och gjorde kraftigt motstånd hela vägen från krogen och in i fyllecellen.

Vakterna på krogen försökte avvisa den 48-årige mannen sent på fredagskvällen. Men mannen ville stanna och vakterna kallade på en polispatrull för att få hjälp. Poliserna bestämde sig för att omhänderta mannen enligt lagen om berusade personer – men mannen vägrade att följa med i polisbilen och försökte komma undan genom att kränga kraftigt med kroppen.

Även under avvisiteringen på polisstationen kämpade mannen emot poliserna och de la ned honom på golvet. När poliserna vände mannen slog han huvudet och fick två jack i ansiktet.

Polisen har upprättat två anmälningar. En om våldsamt motstånd mot mannen, som är hemmahörande i Stockholm, och en för internutredning om personskada under vistelse i arrest.