Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt lantbruksdag

Familjeaktiviteter, lokal mat, massor av olika djur – och en dos utbildning. Det var en del av vad som bjöds när Nytorp arrangerade lantbruksdag i Arbrå på lördagen.

En hel del barnfamiljer kom till Nytorp när det ordnades lantbruksdag på skolans område. Barnvänliga aktiviteter som hästskjuts och traktoråkning lockade säkert. Dessutom fanns både kalvar, får och kaniner att klappa. Mer exotiska djur som alpackor och ankor väckte också en hel del nyfikenhet bland både yngre och äldre besökare.

Läs också: Maskindag på Nytorp

Kön till de obligatoriska kolbullarna ringlade sig lång mest hela tiden och Linda Eriksson, en av Nytorps delägare, var nöjd med att så många hade hittat till lantbruksdagen.

– En sådan här dag har hållits på Nytorp varje år sedan tidigt 70-tal, minst. Vi har försökt att föra traditionen vidare och utveckla den. Det ska fortfarande vara en familjedag med djur och många aktiviteter för barnen, men vi har även fört in djurhållning lite mer för att visa hela den kedjan. Vi vill att det ska vara lite bildande samtidigt som folk kan ha en trevlig dag.

Se också: Nytorp i reklamfilm från 1940-talets Hälsingland

Nytorp startade i Arbrå 1946, som skogs- och lantmannaskola. I dag är Nytorp ett utbildningscentrum i fristående regi. Här erbjuds bland annat naturbruksprogram på gymnasienivå och andra fristående utbildningar inom lantbruk och entreprenad.