Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt Kallstämma i Järvsö: "Man har verkligen längtat efter det här"

Kallstämman hölls i lördags på Stenegård i Järvsö. Besökarna kunde under dagen ta del av olika kurser och kvällen avslutades sedan med en konsert och dans.

Den 35:e upplagan av Kallstämman hölls under lördagen på Stenegård i Järvsö. Stämman, som var välbesökt, anordnades av Järvsö spelmanslag tillsammans med studieförbundet Bilda. Dagen inleddes med olika kurser, bland annat i hur man spelar musik till dans och en danskurs på Viks gamla skola.

– Det har varit en bra stämning och stämman känns väldigt lyckad, säger Maria Båggagård från Järvsö spelmanslag.

Läs mer: Dags för Kallstämman i Järvsö: "En annorlunda upplevelse"

Läs mer: Jubileum på Stenegård: Folkmusiken utvecklas på Kallstämman

Under dagen fick också Hälsinglands spelmansförbund en ny ordförande. Det blev dragspelaren Isak Bergström från Forsa.

Besökarna på Kallstämman kunde också ta del av buskspel, allspel och en konsert. När konserten inleddes fick alla med instrument medverka. Efter det fortsatte Järvsö spelmanslag att spela.

– Man har verkligen längtat efter det här, att det ska bli vår och spelmansstämma, säger Eiwor Kjellberg, som uppträdde tillsammans med Folkungar Allstars.

Andra som uppträdde under kvällen var bland andra Samantha Ohlanders och Staffan Jonsson. Tyska Luise Rube, som studerar på Bollnäs folkhögskola, gästade också scenen på Stenegård.

Läs också: Gammal dans lockar unga: "Det är en jädra massa snurrande"

– Jag har hållit på med folkmusik sedan 2011. Jag tänkte börja med att sjunga en vallvisa för er nu när vi närmar oss våren, sade hon innan sitt uppträdande.

När konserten var över var det dags för dans för alla som ville delta.