Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt hemvändarkonsert

På söndagen hölls den årliga hemvändarkonserten i Bollnäs kyrka. Det är Kulturskolans Kammarorkester som tillsammans med hemvändande musiker svarar för den konserten. En omtyckt tradition som i år arrangerades för fjortonde året i rad. Med bortåt 250 besökare.

Konserten inleddes med Air av J S Bach följt av Bassedans ur Capriolsvit av P Warlock.därefter var det dags för de olika solisterna att träda fram. Moa Skog på violin spelade Romance av J Svendsen, samtida med Grieg och räknas tillsammans med denne som de största kompositörerna i Norge.

Nathalie Bertilsson framförde Violakonsert i Bb-dur av Hoffmeister.

Det bjöds också folkmusik under konserten. för det svarade Linnéa Aall Campbell en låt av Lasse Sörlin och en av Per-Erik Olsson.

Tomas Söderqvist, på cello, spelade två satser ur Sonat i E-dur av Francoeur.

För sången under konserten svarade Markus Pettersson, som i höst börjar på Operahögskolan i Stockholm. Han framförde Till havs av Nordqvist och I drömmen är du mig nära av E Sjögren. Han sjöng också en aria ur Puccinis opera La fanciulla del West.

Ellen Löfgren spelade Romance av A Dvorák.

För första gången i en hemvändarkonsert fanns också en jazzmusiker på plats. Den tidigare Hasselgårdsstipendiaten Christine Carlsson, som på trombon spelade Fäbodpsalm från Näckodalen och en traditionell jazzlåt My one and only love av G Wood.

I samband med konserten delades Bollnäs kulturstiftelses årliga stipendium ut. Det delades ut av Stefan Permickels och Anita Blomqvist. Priset är på 5 000 kronor och tillföll kvällens konsertmästare Isa Hammarsten, Alfta.

Konserten avslutades av kammarorkestern som spelade Allegro moderato ur Brandenburgkonsert nr 3 G-dur av J S Bach och Allt under himmelens fäste i arrangemang av J Svendsen.

Dirigenter var Lasse Bertilsson och Gun Albeman och vid pianot satt Jenny Christoffersson.