Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt hemvändarkonsert

På söndagen hölls den årliga hemvändarkonserten i Bollnäs kyrka. Det är Kulturskolans Kammarorkester som tillsammans med hemvändande musiker svarar för den konserten. En omtyckt tradition som i år arrangerades för fjortonde året i rad. Med bortåt 250 besökare.

Annons

Konserten inleddes med Air av J S Bach följt av Bassedans ur Capriolsvit av P Warlock.därefter var det dags för de olika solisterna att träda fram. Moa Skog på violin spelade Romance av J Svendsen, samtida med Grieg och räknas tillsammans med denne som de största kompositörerna i Norge.

Nathalie Bertilsson framförde Violakonsert i Bb-dur av Hoffmeister.

Det bjöds också folkmusik under konserten. för det svarade Linnéa Aall Campbell en låt av Lasse Sörlin och en av Per-Erik Olsson.

Tomas Söderqvist, på cello, spelade två satser ur Sonat i E-dur av Francoeur.

För sången under konserten svarade Markus Pettersson, som i höst börjar på Operahögskolan i Stockholm. Han framförde Till havs av Nordqvist och I drömmen är du mig nära av E Sjögren. Han sjöng också en aria ur Puccinis opera La fanciulla del West.

Ellen Löfgren spelade Romance av A Dvorák.

För första gången i en hemvändarkonsert fanns också en jazzmusiker på plats. Den tidigare Hasselgårdsstipendiaten Christine Carlsson, som på trombon spelade Fäbodpsalm från Näckodalen och en traditionell jazzlåt My one and only love av G Wood.

I samband med konserten delades Bollnäs kulturstiftelses årliga stipendium ut. Det delades ut av Stefan Permickels och Anita Blomqvist. Priset är på 5 000 kronor och tillföll kvällens konsertmästare Isa Hammarsten, Alfta.

Konserten avslutades av kammarorkestern som spelade Allegro moderato ur Brandenburgkonsert nr 3 G-dur av J S Bach och Allt under himmelens fäste i arrangemang av J Svendsen.

Dirigenter var Lasse Bertilsson och Gun Albeman och vid pianot satt Jenny Christoffersson.