Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väl häftig höjning av Faxeholmen

Ja, då var det dags igen att klämma åt pensionärer och handikappade.

Faxeholmen höjer hyrorna mest i Hälsingland, med 2,15 procent. Tänk om pensionerna skulle öka med 2,15 procent. Nej, i stället har vi fått se en minskning med nästan det beloppet.

En annan fråga, hur har Hyresgästföreningen stretat emot, egentligen? Vad får vi för utbyte av medlemskapet i föreningen? Ger de upp alldeles för lätt vid förhandlingarna? Jag minns från förhandlingarna på 1980-talet, då en ombudsman kom från Gävle, och verkligen satte hårt mot hårt.

Vi är det enda landet i hela världen som har oförändrat skattebelopp på pensionärer. Alla jobbskatteavdrag tycks bara vara möjliga om pensionärerna skattar normalt!

Och det är diskriminering av största slag, men regeringen är trots det kallsinnig. Den lovar och lovar. "Eventuellt" hörs från olika partier. Och snart är det val. Hur törs de fortsätta på den linjen? De har kanske tröttnat på att vara regering och väljer att tiga bort sig själva?

Roland Laurin

Spi välfärden, Sveriges pensionärers intresseparti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel