Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägverket, hur tänker ni?

Vägverket marknadsför i tid och otid i alla medier om att man skall sänka hastigheten från 90 kilometer i timmen till 80 kilometer i timmen på en 80-väg. Tala i stället om man skall hålla 80 där det står 80.

Vägverket, jag vet inte hur ni tänker eller om ni tänker alls.

Ni marknadsför i tid och otid i alla medier om att man skall sänka hastigheten från 90 kilometer i timmen till 80 kilometer i timmen på en 80-väg.

Tala i stället om man skall hålla 80 där det står 80.

Då räddar man liv och sparar på miljön. Det kostar alltid mer att köra fortare.

Men ni talar aldrig om hur mycket man spara om man sänker hastigheten med 10 kilometer i timmen på vägar med olika hastighetsgränser.

Tala inte om att man hindrar andra trafikanter, för i dagens ekonomiska läge så har trafiken minskat väsentligt. Och det är ju bara för de andra att köra om den långsammare bilisten.

För det är ju den andra bilen i en kö som är problemet, inte den första, har Lennart Öjesten sagt.

Jag körde för en tid sedan från Värnamo till Sala, ungefär 60 mil och hela tiden på 90 – 120 kilometer i timmen på tvåfiliga vägar. Ställde in farthållaren på 90 kilometer. Blev omkörd av många och körde själv om ett fåtal. Bränsleförbrukningen blev ca 0,43 liter per mil.

Lennart Nordström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel