Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägrar betala för flytt av skåp

Varje dag när de ska backa ut minibussen från carporten får de göra allt för att inte ramma el-, tv- och teleskåpen som står olägligt utanför deras hus.

Att flytta dem kostar runt 18 000 och det är inte makarna Sundin i Bollnäs beredd att betala.

När familjen Sundin flyttade in i villan efter Runvägen i Bollnäs stod redan de tre skåpen framför carporten.

För att ta sig ut med bilen måste de lägga om ratten ordenligt för att inte meja ner dem.

Nu, när de även har en minibuss för att få plats med hela familjen och en rullstol till en av sönerna, har situationen nästan blivit ohållbar.

- För mig går det väl rätt bra, det är värre för frugan som knappt vill köra ut bussen längre för att det är så krångligt, säger Lars Sundin.

Han har vid flera tillfällen varit i kontakt med både Fortum och Skanova. Tidigare var alltid svaret detsamma, ville han ha skåpen flyttade fick han betala det själv. För el-, tv- och teleskåpet skulle den totala prislappen hamna runt 18 000 kronor.

Nu har det löst sig med Fortum.

- När de var hit för att byta ut elskåpet mot ett nytt kunde de själva konstatera hur illa det var. Nu har de sagt att de kommer att flytta på det, säger Lars Sundin.

Nina Strindsberg är kommunikationschef på Skanova. Hon säger att det är rätt uppfattat att det kostar 6 000 kronor att flytta deras skåp. Men priset kan variera.

Att företaget skulle utföra arbetet gratis är det däremot inte tal om:

- Vill han ha det flyttat kostar det pengar, däremot kan det finnas flera olika lösningar, säger hon.

Det tredje skåpet ägs av Com Hem. Även det företaget har kontaktats och svaret är att de ska återkomma i ärendet.