Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägjobb försvårar trafiken i Ljusdal

Från och med i dag måndag börjar några veckors vägjobb i Ljusdal som minskar framkomligheten på Kyrksjönäsvägen och innebär totalstopp på Norra Järnvägsgatan vid järnvägsbron nära Statoil.

Starten av omläggningen av Kyrksjönäsvägen är alltså det första som händer. Kyrksjönäsvägen ska också få bättre diken och vägtrummor.

Även om framkomligheten blir begränsad hålls Kyrksjönäsvägen öppen för trafik under de tre veckor som vägarbetena pågår. Men trafikanterna får räkna med en del stopp för att släppa fram mötande trafik.

Det är nödvändigt att hålla Kyrksjönäsvägen öppen eftersom Norra Järnvägsgatan stängs mellan korsningen med Stora Vintergatan och Statoilrondellen från nästa måndag och tre veckor framåt.

Under den tiden hänvisas all tung trafik till Kyrksjönäsvägen.

När Norra Järnvägsgatan är stängd runt järnvägsbron kan övrig trafik ledas genom Gamla sta'n.

Anledningen till att Norra Järnvägsgatan stängs av under tre veckor är att Vägverket ska försköna järnvägsbron och området på sidan om vägen på stället.

– Vi ska anlägga en 140 meter lång stenmur mellan vägen och gc-vägen. Bron ska målas vit och förses med ny ljussättning. Räcker pengarna blir det också en del stensättning på den sida av vägen som är närmast Statoil, säger Patrik Roos, projektledare på Trafikverket.