Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägbyte i Ljusdal? Nej tack!

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Handeln i Ljusdal har inte råd med ett vägbyte. Det skulle riskera att utarma centrum, skriver Kennet Hedman.

Annons

Inför politiskt beslut om vägbyte har jag lyssnat på butiksägare och fastighetsägare. De känner stark oro för att flödet av trafik minskar i centrum vid vägbyte, vilket leder till att färre personer rör sig i centrum. Det i sin tur leder till minskad handel.  Det har handeln i Ljusdal inte råd med. Minskad handel ökar dramatiskt risken för att butiker måste slå igen. Det finns en påtaglig risk för att färre butiker och minskat utbud av varor kommer att utarma centrum.  Vill vi ha det så?

Läs också artikeln: Tänkta vägbytet i Ljusdal – så svarar politikerna i #kandulova

Sedan har vi de fastighetsägare som påverkas av vägbyte. När kommer de att anvisas nya lokaler så att de kan fortsätta att driva verksamhet samt var kommer de nya lokalerna att ligga?  Fastighetsägare är nu oroliga och får inga besked. Ingen kontaktar dem.   Läs också insändaren från Hans Robertson: Flytta inte trafiken från Ljusdals centrum!

Hur påverkade blir de som bor och de som har verksamhet efter Kyrksjönäsvägen när infarter stängs vid vägbytet? Vad händer vid korsningen i Höga?  Hur mycket kommer risken för olyckor att öka, när det inte byggs någon en rondell?  Och varför tas det inte på allvar hur barn ska ta sig till Älvvallen?  Redan idag så är det en osäker övergång till området.

Ljusdals Köping skall utvecklas inte avvecklas! Så ” Nej tack” till vägbyte!

Kennet Hedman. Nya Moderaterna Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel