Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägbygget försenas med ett år

Konkursförvaltaren kommer inte att göra klart vägen mellan Edsbyn och Färila – i stället krävs det en helt ny upphandling. Det mesta pekar nu på att det kommer att dröja ett tag innan vägen är färdig.

– Tyvärr inte förrän september, kanske oktober nästa år, säger projektledaren Gustaf Ohlsson.

Nästan ett år försenat. Så ser prognosen ut för vägbygget mellan Edsbyn och Färila, som egentligen skulle ha varit färdigt i slutet av oktober i år. Men efter att huvudentreprenören, Östersundsföretaget Hallkvist & Karlsson, ansökt om konkurs stannade arbetet av under hösten.

Och nu står det klart att konkursförvaltaren inte är intresserad av att avsluta arbetet. I stället tvingas Trafikverket göra en ny upphandling.

– Vi sätter ihop ett nytt underlag nu för det, tyvärr, säger Gustaf Ohlsson.

Det har också visat sig att det återstår mera arbete än Trafikverket räknat med. Till en början verkade det som om asfalteringen var det enda som var kvar – men det har visat sig att en del av arbetet som redan är gjort också måste göras om. Det handlar om ett gruslager som lagts på vägen och som inte håller tillräckligt hög kvalitet.

När hösten nu lider mot sitt slut har Trafikverket i stället fått inrikta sig på att göra en farbar grusväg av 678:an. Ljusnan har tidigare berättat om vägen genom Kyan, som är ordentligt gropig, saknar belysning och har en del farligt skarpa vägkanter.

Hur blir det med vägbelysningen?

– Det ser ut som att vi ska kunna få upp en del belysning. Kanske inte precis all belysning som funnits, men det ska inte bli helt svart där i vinter.