Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaga svar när politiker ställs till svars: "Det är ett spel för gallerierna"

Under allmänhetens frågestund ville Agneta Wiklund-Hedberg få svar på varför möjliheten att åka kommunalt till och från Segersta kommer att begränsas. Men den knappa svarstiden gjorde bara frågetecknen ännu större. – Det är ett spel för gallerierna.

Den som vill färdas kommunalt mellan Segersta och Bollnäs kan i dag kliva på skolbussarna under deras turer morgon och eftermiddag. Men från och med i höst ska den möjligheten dras in. Något som upprört många i Segerstatrakten.

Läs också: Insändare: Låt oss få en busslinje till Segersta, X-trafik!

Under allmänhetens frågestund på måndagens kommunfullmäktige ville därför ordförande för Segertsa byalag, Agneta Wiklund-Hedberg, få svar på varför möjligheten till att åka med skolbussarna ska tas bort.

Kristoffer Lindberg (S) Barn- och utbildningsnämndens ordförande, var politikern som fick ta på sig att ge Agneta Wiklund-Hedberg svar på frågan.

Läs också: Kritik mot miljö- och byggnämnden i Bollnäs

Men enligt Agneta Wiklund-Hedberg, var det långt ifrån ett svar hon fick från Kristoffer Lindberg.

– Vi blir helt nonchalerade. Det här är inte demokrati så som jag önskar att demokrati vore, säger hon och tillägger att hon tycker det var märkligt att det var Kristoffer Lindberg som fick besvara frågan trots att ärendet inte ligger på hans bord.

Agneta Wiklund-Hedberg anser att den här frågan borde tas på större allvar.

– Det här är en landsbygdsfråga. Vi vill inte tvingas att flytta in till stan bara för att vi inte har någon bil, säger hon.

Marie Centerwall (S) håller med om att svaret Agneta Wiklund-Hedberg fick på allmänhetens frågestund under kommunfullmäktigesammanträdet inte var heltäckande.

– Frågan är större än vad som kom fram på mötet och tiden man får på sig att besvara allmänhetens frågor är begränsad, sa Marie Centerwall dagen efter kommunfullmäktigemötet.

– Därför har vi beslutat att bjuda in representanter från byalaget för en träff. Det är viktigt för oss att veta hur de ser på kollektivtrafiken. På så vis kan vi få det att fungera även i framtiden.

Läs också: Byalaget vill ha filmkuliss kvar