Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våga gå över gränsen

Vad intressant att Kristdemokraterna lyfte upp detta som en fördel för Gävleborgs län. Detta är ju en stor och viktig socialdemokratisk fråga och de centerpartister som då också njuter av storregionala tankar får väl räknas till sosse-centern som är starka i Gävleborg.

En storregion är inget annat än ytterligare politisk karriärväg för hel- eller halvtrötta politiker. Vägen från beslut till medborgare tar ytterligare en omväg och ännu mer resurser går till spillo i form av skattemedel. Det är många politiska mandat att fördela i ett sådant regionråd eller vad man ska kalla det och det är ju lockande för den trötte kommun eller landstingspolitikern. Västernorrland, Gävleborg och Dalarna (titta på deras landsting, hujeda mig) är tre röda nästen med visst inslag och hjälp av den röd-gröna Centern. Varför ställer man sig aldrig frågan vad gör vi för fel? Självgoda har man suttit år ut och år in och samhällena har krympt till nästan ingenting.

Det hela handlar om att samordna resurser och ansvar mellan stat, landsting och kommun. Detta görs inte bättre genom att tillsätta ytterligare politiker utan genom att räcka ut handen till någon över kommun- eller länsgränsen, detta är ju Gävleborgs län ett katastrofalt exempel på.

Det bästa för regional utveckling är att rösta fram de politiker som vill något annat än att bevara det som har varit och att avskaffa janten.

OLE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel