Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad vill Socialdemokraterna med kärnkraften?

Efter programmet Agenda med debatt mellan Anna-Karin Hatt (C) och Stefan Löfven (S) ordförande för IF Metall är det alldeles uppenbart att Socialdemokraterna är väldigt splittrade i kärnkraftsfrågan och vi är många som förundras över vad Socialdemokraterna vill med Sveriges energipolitik och framtiden med kärnkraften.

Under valrörelsen fick Centerpartiet oräkneliga påhopp från S som hävdade att vi i Centerpartiet svikit våra ideal och öppnat upp för nybyggnad av kärnkraft.

När det nu blir alltmer tydligt för alla vad energiöverenskommelsen innebär står företrädare för samma parti i tv och klagar på att det inte kommer att byggas nya kärnkraftverk.

Centerpartiet har genom sina grundvärderingar om en hållbar utveckling alltid varit emot kärnkraft.

Vi var väldigt många som tyvärr inte förstod vilken framgång energiuppgörelsen var för Centerpartiet när den antogs. Den kärnkraftsvänlige folkpartiledaren Jan Björklund förstod det inte heller förrän september månad 2011. Skrivningarna i avtalet gör att det är näst intill omöjligt för någon att bygga nya reaktorer på marknadens villkor.

Vi gläds …

Hans Jonsson (C)

Ovanåker

Bengt- Åke Nilsson (C)

Hudiksvall

Stig Eng (C)

Nordanstig

Marit Rempling (C)

Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel