Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad vill socialdemokraterna i Gävleborg?

Den socialdemokratiska laguppställningen inför valet 2014 har nu börjat formas. Väljarna har fått besked om vilka personer som tar över efter Mona Sahlin. Det som däremot lyser med sin frånvaro är politiska besked. I sitt linjetal på kongressen fortsatte Håkan Juholt, i sann valrörelseanda, att lova allt till alla.

Detta samtidigt som inga skatter kommer att höjas. Den ekvationen fungerar inte. Mot en idéfattig och splittrad socialdemokrati står en samlad allians med en tydlig arbetslinje som ger resultat.

Regeringen har gjort det mer lönsamt för alla med låga och normala inkomster. Jobbskatteavdraget har gett ett vårdbiträde nästan 1 500 kronor mer i plånboken per månad och en metallarbetare nästan 1 700 kronor. För en undersköterska innebär jobbskatteavdraget en hel extra månadslön efter skatt varje år. Detta har Socialdemokraterna sagt nej till varje gång.

Rut-avdraget förenklar vardagspusslet för många barnfamiljer, tusentals nya jobb har skapats och många svarta jobb har blivit vita. Hittills har omkring 300 000 personer gjort avdrag vilket skapat en blomstrande bransch med över 11 000 anställda. Trots det har Socialdemokraterna motarbetat reformen.

Inom välfärdsområdet har alliansen tagit flera steg för att en solidarisk finansiering ska kunna kombineras med valfrihet. Genom nya möjligheter att starta och driva välfärdsföretag ges inte minst kvinnor nya karriärvägar samtidigt som mångfalden och kvaliteten ökar för medborgarna.

Alliansens mål är en trygg välfärd som kan erbjuda alla medborgare en bra service utifrån var och ens behov. Även på detta område är det vanligt att Socialdemokraterna i våra kommuner och landsting säger nej till dessa reformer. Mångfalden är viktig för att löner och arbetsvillkor ska kunna förbättras för alla kvinnor som arbetar inom den svenska välfärden.

Efter valet i höstas har de rödgröna partierna tagit avstånd från punkt efter punkt av den politik de gemensamt gick till val på. Många upplever att oppositionen har stått handfallen och när Socialdemokraterna nu har valt en ny partiledare vill väljarna svar.

Alliansen i Gävleborg kräver nu besked från de socialdemokratiska riksdagsledamöterna:

• Vill ni socialdemokrater höja skatten för alla som arbetar?

• Ska förmögenhets- och fastighetsskatten återinföras?

• Vill ni fortfarande avskaffa rut-avdraget?

• Kommer ni att avskaffa valfriheten och mångfalden i välfärden?

• Vill ni förbjuda möjligheterna att driva välfärdsföretag med vinst?

• Vill ni göra det dubbelt så dyrt för företag att anställa unga?

Tomas Tobé (M)

Margareta B Kjellin (M)

Lars Beckman (M)

Hans Backman (FP)

Anders W Jonsson (C)

riksdagsledamöter

Lennart Sjögren (KD)

ledamot regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel