Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad ska man tro om flygplatsen?

Det gläder mig att personer från andra platser i Hälsingland ser vad som händer utanför den egna kommungränsen. Jarl Karéns insändare om flygplatsen i Söderhamn tycker jag var bra. Han undrar om det finns en hund begraven någonstans, det har jag trott hela tiden.

Annons

Svaret kom i Kuriren redan 2 maj, långt arrende skulle säkra motorstadion, 10–25 år vill man ha! Osmo Savikko säger att de haft tusentals besökare vid vissa tävlingar. I Söderhamn finns bara 10 000 invånare, ungdomarna flyr stan i brist på jobb, resten sägs vara mest pensionärer. I Tierp finns en nybyggd arena av världsklass, bara 14 mil härifrån, hur konkurrera med den?

I Kuriren 28 september 2010 säger Magnus Svensson (C): Ett steg närmare motorstadion. Prislappen kan han inte säga något om i dagsläget (2010) men det behöver inte innebära en kommunal kostnad. I nästa andetag: Självklart är det vi som tar fram detaljplanen, men all kostnad kommer inte att hamna på kommunens bord". Detta är konsten att tala med två tungor! Är det någon som tror att kommunen inte kommer att få betala?

En nedläggning av flygplatsen kan bli kostsam. När en liknande flygplats avvecklades kostade det 18 miljoner!(Kuriren 2 januari 2012). Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam räds än så länge inte den eventuella saneringskostnaden. I förslaget från kommunstyrelsen står det även att flygplatsen snarast ska läggas ut till försäljning. Hur kan man göra det när man inte vet vad man ska ta betalt? Kommer att tänka på ett klassiskt uttryck av gamla Centerledaren Gunnar Hedlund, man kan inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

Visst är det sant? Undrar om det inte finns en dold agenda här, kommunen kanske inte vill sälja flygplatsen, motorklubben har kanske fått löfte om stora utrymmen, spekulanter verkar det ha funnits, både på att köpa och hyra. Det påstås också att alla i kommunfullmäktige inte fått veta allt. Det hoppas jag inte är sant.

Det finns mycket mer att fundera över – så jag återkommer!

Raka rör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel