Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad ska följden bli för drograttfyllerist?

Bra
,
Hans Lindberg, med ditt synsätt på brott och påföljd (31/5).

Att köra över och slå ihjäl en varg med försörjningsplikt, familj och alla andra skyldigheter i samhället är ju mycket grovt. Skulle dessa gärningsmän även vara jägare som utför en sådan handling är det än mer ansvarslöst. Man kan tänka sig vad vargen låg och tänkte på när handlingen utfördes. Att aldrig mer få se sin fru, sin partner eller sina valpar, inte få gnaga ihjäl sina byten ... Därför är påföljden i paritet med brottet tycker du.

Vad jag saknar i din insikt är att varje minut sätter det sig människor i diverse fordon, fullt medvetna om att de intagit rusdrycker, droger och andra farligheter och framför sina fordon bland övriga trafikanter. Dagligen dödas, lemlästas och för evigt skadas människor som också har familj, anhöriga, samhällsförpliktelser, med mera. När då någon av dessa trafikförövare grips, vad sker då och vad tycker du då att påföljden skulle vara?

Har de dessutom körkort – likväl som vapenlicens som Du uttryckte det hela – ska de då få inneha fordon i framtiden? Och vilken längd på straffet ska de få som dödar medtrafikanter på grund av ratt- eller drogfylleri?

Jag känner till ett fall där en 17-årig flicka påkördes och dödades. Rattfyllot smet och gömde sig hemma i sovrummet men dömdes till tre månaders fängelse. Men i övrigt behöll personen bilen och körkortet fick han tillbaka senare. Sådant sker varje dag,..

O A G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel