Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gör vi för att minska utflyttningen?

I Kuriren 23 september stod att läsa Största tappet sedan 90-talet. Lite längre fram kunde man läsa en insändare undertecknad av ett antal centerpolitiker.

Koppling: Undrar stillsamt: Magnus Svensson (C) vad har du gjort som enskild politiker för att understödja vindkraften i Söderhamn? Vad har du gjort för att få hit fler yrkesutbildningar/yrkeshögskoleutbildningar eller kvarhålla vindkraftutbildningen i Söderhamn?

Info: CFL startade en utbildning för vindkraftstekniker. Tyvärr beviljades inte en fortsättning av utbildningen i Söderhamn hösten 2011. Känns den trenden igen? Högskolan i Gävle får ett minskat anslag. Det betyder att många som vill inte kan bo kvar i Söderhamn.

Var fanns/finns ni nu Söderhamns politiker? Vi är många söderhamnare som vill veta? Kanske ni gör något men vad – berätta!

Finns det spetsutbildningar får Söderhamn en prick på kartan. I artikeln i Kuriren den 23/9 beskriver tidningen den stora utflyttningen – En konsekvens av F15 nedläggning. Skulle möjligen en vindkraftspark vända den trenden?

I samarbete med de få företag som fortfarande finns kvar i Söderhamn startades ett antal yrkesutbildningar – svets bland annat. Vi fick nyinflyttade till Söderhamn. Ungdomar! De är blivande skattebetalare. Skattebetalare är ju som bekant bra att ha! Men hur har ni tagit hand om dessa efter och under utbildningstiden? Är det kanske där som marknadsföringen bör sättas in?

Vänder man verkligen utflyttningstrenden från Söderhamn genom att varumärkesbygga (Lindestams förslag på åtgärd), marknadsföra Söderhamn som den stora handelsstaden med den stora fria parkeringen. Vill det sig riktigt illa så blir Söderhamn en enda stor parkering. Hur många slantar i budget har man lagt ner på gula gubbarna i marknadsföring?

Med tanke på ovanstående resultat kanske satsningen varumärkesbyggandet slagit lite fel – eller var det fel färg på gubbarna?

I kommande budget: digitala anslagstavlor vid Söderhamns infarter. Har man inte sett Söderhamn som en potential tidigare så stannar jag inte för att jag ser en digitaltavla vid E 4-infarten som talar om en stor fri parkering. Eller är det långtidsparkeringen på Åsgården man åsyftar? I så fall ger den ju arbetstillfällen.

Det finns ju en hel lång kust och många fler städer. Alla väl marknadsförda som unika och speciella. Några har dessutom vindkraftsparker.

Inflyttning i stället för utflyttning. Det borde ju vara klart som korvspad att det skapas med utbildning och därigenom skapas arbetstillfällen. Släpp kreativiteten, loss politiker!

Politikerna verkar mycket glada över att våra ungdomar i dag i högre grad väljer att vidareutbilda sig på högskolorna. Synd att dessa inte ligger i Söderhamn. Det skulle vara möjligt med dagens teknik! Vi förlorar massor av ungdomar den vägen.

Så vad gör ni/vi nu konkret?

En väljare som bidragit

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel