Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gör posten egentligen?

Om jag lägger posten i en postlåda som ej har plundrats och mottagaren har en låst postlåda, vart tar då breven vägen när posten har ansvaret för försändelserna?

Annons

Posten höjer avgifterna titt som tätt men kan man lita på att posten kommer fram? Nej! Det sägs att om man betalar fullt porto går brevet/kortet fram till nästa dag till 97 procent. Ja, ja, när jag skickade fyra brev med mer porto för säkerhets skull kom ett fram till nästa dag. Alltså 25 procent. Två av breven tog tre dagar på sig, ett av breven har inte alls kommit fram. En 50-årsgratulation, då blir man glad. När jag ringer posten kan ingen förklara var breven tar vägen.

Läste häromdagen att ett brev kom fram efter 46 år! Vad händer på posten? Skickar man en påse från posten, som inklusive frakt kostar 230 kronor kan de inte lova att det kommer fram. Med innehållet har man alltså förlorat kanske 500–600 kronor. Hur roligt är det? Om man betalar någon hundralapp extra och rekommenderar kuvertet så kommer det fram. Hur kan det komma sig? Går posten med en säkrare postgång då? Kan Posten svara på det?

Om jag lägger posten i en postlåda som ej har plundrats och mottagaren har en låst postlåda, vart tar då breven vägen när posten har ansvaret för försändelserna? Är det någon på posten som tar breven? Eller slarvar bort dem? Man undrar ju. De försvinner ju inte av sig själva. Kan man lita på posten?

M.J.

 

I insändaren ”Vad gör posten egentligen?” har insändarskribenten skickat brev som kommit fram sent eller inte alls och undrar om man kan lita på posten. Vi beklagar om brev inte levererats som de ska. Posten förmedlar varje 20 miljoner försändelser varje vardag med en kvalitet som enligt oberoende internationella mätningar är i världsklass. Vi arbetar hårt för att hålla högsta tänkbara kvalitet och service till våra kunder. Det betyder bland annat att vi ska förmedla försändelser i rätt tid till rätt mottagare på rätt adress. Vi tar självfallet insändarskribentens synpunkter på allvar och gör vårt bästa för att posten ska nå rätt mottagare.

Vad gäller din fråga om rekommenderade brev så är det så att de går i ett annat flöde än den vanliga posten och varje rekommenderad försändelse får ett eget id-nummer. Detta är förutsättningar för att vi ska kunna följa varje rek-försändelse under transporten. Vid varje anhalt under försändelsens resa läses koden av och då kan vi och avsändaren veta exakt vart försändelsen är ända fram till dess att den blir utkvitterad av mottagaren.

Skulle du ha några fler frågor är du välkommen att höra av dig till mig.

Vänliga hälsningar

Anders Öhman

distriktschef Hälsingland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel