Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad gjorde KD och regeringen under åtta år?

Kommentar på Olle Perssons (KD) inlägg (
26/5
) från Åsa Lindestam (S):

Kul att du uppmärksammat mitt arbete med att sätta lokal och regional matproduktion i fokus. Det handlar inte bara om trevliga besök. Mitt engagemang går betydligt djupare är så. Det är dags nu för Hälsingland och Gävleborg att sträcka på sig, känna mer stolthet och ta tag i sin egen utveckling.

Det handlar om att höja utbildningsnivån och ge länet bättre förutsättningar. Därför har jag ordnat möten med ministrar så att vårt läns ansvariga för högre utbildning träffat berörda ministrar för att beskriva konkreta åtgärder till detta.

Det handlar om självförsörjningsgraden av livsmedel i landskap och län. Det är mer i det än att stora företag i branschen kan växa, det handlar självklart också om mindre producenter. Och jag har besökt mindre lantbruk också! Jag och socialdemokraterna har beskrivet för såväl landsbygdsminister som civilminister, det utmärkta arbete som Matvärden, LRF, kommunernas kostansvariga tillsammans med inköp Gävleborg gjort så att producenter i samverkan kan få upphandlingar. Som socialdemokrat och söderhamnare är jag stolt över det arbete som görs.

Självklart leder också en höjd lokal och regional ökad självförsörjningsgrad även till fler jobb och bibehållna öppna landskap. Men kanske viktigare än något annat är att vi politiker stödjer och driver efterfrågan av lokalproducerad mat. Det är trots allt via konsumentmakten som vi verkligen kan göra skillnad.

Men frågan går tillbaka till KD och Persson, vad gjorde han och den regering hans parti som hade regeringsmakten i åtta långa år för att få till ett stoltare, grönare landskap och län? Det är jag nyfiken på.

Åsa Lindestam (S)

distriktsordförande och riksdagsledamot för Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel