Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är Skos?

Det är med stor sorg och besvikelse jag läser att ungdomsgruppen/Tryggves tidigare välkända framgångsfaktor för att uppfylla de ambitioner om uppsökande socialt arbete som finns beskrivet i socialtjänstlagen (3 kap 1§) försvunnit.

Varför har ingen information om detta nått ut till oss kommuninvånare tidigare? Det skrivs även att skolkuratorer, familjecentrum och beroendemottagning kan jobba förebyggande utan dokumentation, det är bra, men når dessa aktörer de ungdomar som ungdomsgruppen/Tryggve nått ut till? Vidare kan man läsa att ungdomsgruppen/Tryggve är på väg att bli förflyttade in i förvaltningshuset, detta upprör! För att kunna bedriva ett bra förebyggande arbete med ungdomar som av olika anledningar håller på att hamna snett måste personalen finnas i närhet av ungdomarnas arena, inte gömma sig i förvaltningshuset. Det finns ungdomar som är i behov av att ha någon vuxen som lyssnar och ger råd och stöd och sedan utifrån detta samtal går vidare utan mer åtgärder. För detta krävs att ungdomen känner att den kan komma frivilligt och spontant, detta i sin tur utgör en viktig grund i skapandet av en god relation. Risken att ungdomen inte får den hjälp den behöver borde vara minimal då jag antar att de som jobbar med det förebyggande arbetet på ungdomsgruppen/Tryggve är så pass professionella att de när det finns behov av, tar sitt ansvar och förklarar för ungdomen att de som vuxen och myndighetsperson går vidare när situationen kräver det.

Skos vad är det? Hur kan de hjälpa till med det dessa ungdomarna är i behov av, finns de lättillgängliga?

Upprörd, besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel