Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är skillnaden på fruktstund och sagostund?

Jag tycker att signaturen N.B. tog upp en intressant fråga (23/1). Jag har själv funderat på det där med att skolan ska vara gratis för alla.

Det förvånar mig att barnen ska ta med sig eget mellanmål till skolan. Om de äter frukost till exempel klockan sju på morgonen blir det lite väl stort glapp till lunch. Då är det alltså "frivilligt" att ta med sig frukt eller smörgås.

Enligt vad jag uppfattat så finns det inget som får heta "fruktstund" längre men i stället får barnen äta sin matsäck tillsammans under till exempel en sagostund. Vad är skillnaden på dessa?

Det finns flera familjer som kämpar med sin ekonomi och "det lilla extra" kan vara väl så dyrt. Därför bör skolan vara en trygg plats där alla barn har lika stor rätt till mat, mellanmål och det som hör till under skoldagen.

En del barn, liksom vuxna, kan ha svårt att få i sig frukost tidigt på morgonen och då är det en trygghet för alla föräldrar, fattiga som rika, att veta att alla barn blir erbjudna ett mellanmål på förmiddagen. Speciellt om man som förälder har råkat glömma att packa med matsäcken! Det skulle vara intressant att höra vilka regler som gäller.

Förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel