Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är sanningen om flygplatsen?

2009 kom nyheten att en utredning om motorstadion utreds. I en konsultrapport om flygplatsens framtid som föredrogs på ett strategimöte konstaterades att det inte går att utveckla båda verksamheterna parallellt. Vilka beställde den och vilka specialister? Ytterst intressant att få veta.

Annons

Lasse Bjurefjord och Anders Berggren vill ha banor för testkörning, utbildning, träning och tävlingar tillsammans med SMK Söderhamn som redan har en anläggning på området. På sikt en STCC-bana, snäppet under klasserna i formel 1.

Styrelsen för Flygstaden sa att de ville arbeta för att etablera flygverksamhet och samtidigt utveckla motorsport, redan två helt olika synpunkter.

Senare läser jag i Kuriren att sparförslag slår hårt mot kommunen. De konstaterar att utvecklingsspåret för flyg inte är ”hett” och det går att öppna flygplatsen igen, står det i konsekvensbeskrivningen.

Senare samma år skrevs i Kuriren om kommunens tänkta besparingar. Där framgick att Helsinge Airport är ett besparingsprojekt.

31/10 2011 har kommunfullmäktige sammanträde. På agendan finns tre alternativ angående flygplatsen: Avveckling den 31/12 2012, 31/12 2011 eller 1/11, dagen efter sammanträdet! Herr Lindestam tyckte vi hade så nära till Söderhamn Syd (han menar Arlanda) så det behövs ingen flygplats här.

På grund av detta hastiga beslut gick vi miste om nära 20 arbetstillfällen. Tre företag ville rädda flygplatsen. Herr Lindestam (S) påpekade att de haft god tid på sig att lägga fram förslag. Vad anser ni vara god tid? Hur många år väntade ni på pilotskolan? Den etableringen höll ni själva i. Mig veterligt har ni under tolv år inte åstadkommit något för själva flygplatsen Nästa gång står det i tidningen: ”Tidsbrist sänkte flygsatsningen”. Hur kunde det plötsligt uppstå tidsbrist när ni själva haft massor av år att åstadkomma något? Gunnar Olsson, strategi- och utvecklingschef på Söderhamns kommun ville inte kommentera enskilda företag, men säger det en längre tid funnits intressenter som ville ta över.

Magnus Svensson (C) önskar att han fått veta mera om satsningen innan nedläggningsbeslutet togs. Säger ”tror inte någon av oss politiker visste om detta så detaljerat”. Vilka visste och vilka visste inte? Det vill jag ha svar på.

I Kuriren 5 maj fanns en helsida om Sture Westberg, som har en gedigen karriär bakom sig när det gäller flyg, har varit pilot, flygledare, tjänstgjort i flygvapnet och har 40 års erfarenhet i bagaget. Försökte själv få kommunen på andra tankar men misslyckades. Försökte förklara vad man ger sig in på när man lägger ner en sådan här verksamhet och att det blir definitivt när man väl har avvecklat. Skulle man ångra sig får man börja om från scratch och då tickar kostnadsmaskineriet ordentligt.

Det är dags att redovisa den hemliga agendan, det är ni skyldiga oss väljare och skattebetalare.

Det här tycker jag inte verkar rumsrent!

Raka Rör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel