Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är planerna för Signalen?

Det är fem år sedan vi öppnade Signalen och under den tiden så har vi byggt upp verksamheten undan för undan.

Varje period besöks Signalen, som byggt upp med både skänkta och nya inventarier, av 400–500 personer. Många kommer gör en kopp kaffe, de sitter ett tag och pratar. De tycker att det är trevligt att titta på de utställningar som vi brukar ha och en del går ned till gymmet och tränar. Vi har en sparbössa som de får lägga en slant i men detta är frivilligt. Vi är tio personer som jobbar ideellt med verksamheten.

Från början så kunde vi åka till Församlingsgården och hämta ut bröd med mera som vi skulle ha till serveringen men nu så får vi förskottera detta och mot kvitto få tillbaka pengarna som vi lagt ut, men på vintern så blir det besvärligt då man inte har någon bil.

Nu till trappan som gjort att ni har stängt gymmet och som ni inte informerade oss om. Flera personer kom till Signalen måndagen den 10 oktober och skulle besöka gymmet och de frågade oss varför det var stängt och vi sa att vi visste ingenting om varför ni hade stängt (det var en säkerhetsrisk).

Varför informerades vi inte? Räcken har satts upp och det är bra, men i våras sa man att trappan skulle göras om så att det skulle bli säkrare att gå ner till gymmet. När det gäller räcket så fick vi flera gånger tjata för att få upp det. Efter allt tjat så kom räcket upp till slut. Har det tagits in några kostnadsförslag för en ny trappa?

Från början sas det att Signalen skulle storstädas en gång per år. Detta har inte hänt. Det var tre personer dit för två år sedan. De dammsög och torkade golvet. Det är den enda städning som gjorts från församlingens sida. Vi brukar själva städa så det blir fint i lokalerna. Det är tre år sedan fönstren putsades så det är hög tid att något görs åt detta.

Vid ett tillfälle i våras så hade kyrkorådet uppe frågan om att tillsätta en kommitté som skulle sköta Signalen. Då var det en ledamot som frågade om rådet någon gång besökt Signalen och satt sig in i verksamheten som pågår där. Jo, en ledamot hade besökt Signalen men den personen sa ingenting, trots att den personen är med i en förening som har tillgång till lokalerna.

Man beslöt då att besöka Signalen. Det var fyra personer som kom och vi informerade dem om verksamheten, men de lyssnade inte på oss. Varför? Det är ju vi som jobbat ideellt under alla dessa år och så lyssnade ni inte på oss. Varför informerade ni oss inte om förslag att tillsätta en kommitté till att sköta Signalen? Är det så som man jobbar inom kyrkan?

I Ljusdals-Posten så säger ni att de pengar som tidigare varit öronmärkta för Signalen ska kunna finansiera annan verksamhet inom kyrkan enligt beslut i kyrkorådet. Vi har efter olika verksamheter lämnat in tusentals kronor till pastorsexpeditionen. Har dessa pengar gått in i S:t Olofsfonden?

Sören Larsson

medlem i Ljusdal-Ramsjö församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel