Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är personalen värd egentligen?

Och nu undrar ju jag hur det kommer att gå med de delade turerna och minustimmarna inom Bollnäs kommun? skriver Nils Furuskog. Han får svar av kommunalråd Marie Centerwall (S).

Annons

Jag förmodar att Marie Centerwall (S) tar bort detta spektakel omgående?

Eller hur? Är en bandyhall mer värd än omsorgspersonalen? Delade turer, minustimmar är inget annat än ett fult utnyttjande av personal. Får dessutom anta att det kommer att anställas mer kvalificerad personal inom detta område? För brist på pengar verkar ju Bollnäs kommun inte ha. Enligt Marie Centerwall och de 2 miljarder kronorna som finns att tillgå.

När det gäller en bandyhalls vara eller inte vara så känner vi ju till att det är val i år. Känns lite som ett politiskt självmord att inte vara för i detta läge. Det blir nog bra med en bandyhall i Bollnäs. Men det blir ännu bättre när delade turer, minustimmar försvinner och berörd personal får bra arbetsvillkor, arbetstider. Det ena skall väl inte utesluta det andra? Så när tänker Marie Centerwall ta bort delade turer, minustimmar? I morgon dag? Eller?

Nils Furuskog

fd fackligt aktiv

Svar direkt:

I Bollnäs kommun har det nyligen beslutats om ett nytt kollektivavtal om arbetstider som benämns Flexibelt Arbetstidsavtal Bollnäs (FAB) mellan arbetsgivare och fackförbundet kommunal. Avtalen implementeras partsgemensamt genom utbildningar för chefer och ombud.

För att teckna ett lokalt kollektivavtal krävs att parterna är överens om innehållet, om det är oenighet gäller det avtal som träffats centralt mellan Sveriges kommuner och landsting och fackförbundet kommunal. Det lokala avtalet har sin utgångspunkt i verksamhetens behov och medarbetarens inflytande över arbetstidsschema samt sina egna arbetstider. Viktigt inslag i avtalet är dialogen på varje arbetsplats om brukarens behov, arbetstidsschema och medarbetarens möjligheter att jobba mer ibland och mindre ibland utifrån sina egna intressen. Det finns begränsningar i hur mycket minus- och plustid man får ha utifrån arbetsmiljöskäl. När det gäller delade turer arbetar socialförvaltningen med att så långt som möjligt minimera dessa.

För mig är det viktigt med bra arbetsmiljö, en god kvalité i omsorgen av människor som behöver stöd. Att ställa den ena verksamheten mot den andra, att dra slutsatsen att en bandyhall är mer värt än omsorgspersonal är för mig inte rimligt.

Marie Centerwall (S)

kommunalråd Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel