Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är garantier värda?

Om jag fattat det hela rätt så är de äldre garanterade (av kommunen) att inom tre månader från beslutsdatum få komma till ett servicehus/äldreboende. Om dessa garantier ej kan uppfyllas får kommunen böta.

Till vem? Till dem som blivit lovade plats eller...? Och vad hjälper dessa böter?

Jag är god man och förvaltare för ett antal människor, varav en person nu legat på Västerbacken i snart 3,5 månader.

Denna person var glad och livad när beslutet om annat boende kom. Var också glad och livad under de första månaderna på Västerbacken. Men nu har personen verkligen tröttnat och detta förstår jag väl. Vill ju ha en egen lägenhet på ett servicehus.

Här har Faxeholmen rivit ett stort antal hyreshus, samtidigt som det fattas äldreboenden! Hade man inte kunnat lösa detta genom att spara ett antal lägenheter och iordningställa dessa? Förmodligen måste det fram flera lägenheter till de äldre! Och detta snabbt.

De som finns på servicehus och de som får hjälp genom hemtjänsten har det verkligen bra och är nöjda och belåtna.

Det borde alla gamla få vara. De har arbetat och betalat skatt och byggt upp det vi nu har. Dessa människor ska vi tacka genom att hjälpa dem till bästa möjliga ålderdom.

Vad svarar kommunen på denna insändare?”

Roland Styffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel