Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är den svenska modellen?

Det måste finnas fler än jag som undrar över vad den svenska modellen består av? undrar insändaren.

Det hänvisas titt som tätt till den svenska modellen? Men vad är det för något? Består av vad? Socialdemokraterna, de som är stolta men inte nöjda, har ju för avsikt att inte avveckla den svenska modellen utan utveckla den svenska modellen.

En och annan ledarskribent hänvisar också till den svenska modellen. Men vad är det vi ser ute i samhället? Är det den svenska modellen vi ser? Nu sker till och med attentat mot landets polisstationer var och annan dag.

Nu räcker det inte längre med stenkastning mot blåljuspersonal och vandalisering av deras fordon. Nu tar man till grövre och våldsammare metoder. Antalet anmälda våldtäkter har ökat dramatiskt. Det är anmälningsbenägenheten som har ökat, påstår vissa. Verkligheten är en helt annan.

Det skjuts hej vilt. Jag ställer mig fortfarande frågan om vad den svenska modellen består av? När jag tar del av det som finns i media, ser mig runt om i samhället så känner jag en stor oro inför framtiden. Är detta den svenska modellen som ska utvecklas av diverse misslyckade politiker då får man nog på allvar fundera över till vilket annat land flyttlasset ska gå.

Nils Furuskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel