Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vacker och musikalisk avslutning i Ilsbo

/

En stämningsfull afton med många fina musikaliska inslag, i en till bredden fylld kyrka. I kväll var det sommaravslutning för Ilsbo skola.

Annons

Det var knappt 70 stycken förväntansfulla elever från Ilsbo skolas klasser F-5, som med svenska flaggor i händerna tågade från skolan och upp till kyrkan där minst dubbelt så många - lika förväntansfulla - föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar väntade.

Stiliga pojkar i nystrukna skjortor och med vax i håret, och flickor klädda i vita klänningar, lackskor och en och annan hatt och med avancerade och genomarbetade frisyrer, tog kyrkan i besittning och så kunde den välregisserade föreställningen köra igång.

Det var skolans musiklärare Lisa Lampert som ansvarade för all planering och regi, men som också - iklädd sin vackra Bergsjödräkt - stod för piano- och gitarrspelande under hela föreställningen.

Och det var en lång kavalkad av härlig sommarmusik som sjöngs och spelades upp. Förutom den obligatoriska inledningen med "Den blomstertid" hade eleverna tränat in alltifrån "Idas sommarvisa" och "Jag tror på sommaren" till gamla sommarplågor av Tomas Ledin och Ted Gärdestad.

Ilsbo Hembygdsförening hade inför avslutningen utsett fyra musikstipendiater, tre flickor och Lisa Lampert själv, som fick komma fram och - av föreningens ordförande Sören Nilson - motta en inbjudan till Hembygdsdagen nu på söndag, då de kommer att få sina priser.

De avgående femteklassarna sjöng en egenkomponerad sång "Det är dags för oss att gå" och därefter höll deras lärare Ragnar Svensson, ett fint och personligt riktat tal till var och en av de sex eleverna.

Efter att rektor Per Dahlström hade tackats av av föräldraföreningen var det så till slut dags för hela kyrkan att tillsammans sjunga "We are the world" innan de glada eleverna i Ilsbo skola äntligen kunde springa ut på ett efterlängtat sommarlov.

Mer läsning

Annons