Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VA-bolaget bör agera

Problemen med VA-nätet på Konvaljvägen fortsätter. Nu anser vägföreningen att något måste hända.

Först lovade VA-bolaget att åtgärda konsekvenserna av att rören lutar bakåt, i samband med att vägföreningen skulle ta itu med den illa tilltygade vägbeläggningen.

"En kompromisslösning. Vi sätter backventiler i två brunnar som finns vid vändplanen ... sedan ska även en pumpstation renoveras ... Totalt blir det en miljon" sa Mittsverige Vatten AB:s vd, Micael Löfqvist i fjol. Därefter gjorde VA-bolaget helt om, och nöjde sig med underhållsspolninga.

Nu skriver vägföreningen i Harmånger till Nordanstigs Vatten, NSVAB. Vägföreningen avser att åtgärda själva vägen, och anser att bristerna på spillvattensystemet är akuta och måste tas om hand.

"Brunnar tillhörande dagvattensystemet har lyft och ligger nu c:a 20 cm över vägbanans yta. Bör justeras innan schaktarbetena påbörjas" påpekar vägföreningen, som nu väntar på att någon från NSVAB ska ta en kontakt och diskutera saken.