Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V75-final väntar för Speedy Gold

110 000 kronor och en plats i V75-finalerna på Solvalla.
Hudiksvallshästen Speedy Gold lyckades få nosen först i gårdagens mest rafflande och penningstinna lopp på Bollnästravet.
– Där satt den! Det känns helt underbart, sa hästens tränare och delägare Peter Smeds.

John Östman vikarierade för första gången som kusk bakom Speedy Gold och efter att flera av de mest betrodda i loppet galopperat bort sig i starten hittade ekipaget fjärde par utvändigt. Detta samtidigt som Ulf Eriksson tvingades hålla ett jämnt och högt tempo i ledningen bakom Ymers Amber eftersom ekipaget fick Krångel och Magnus Jakobsson utvändigt om sig.

– Det passade oss perfekt för min häst har alltid en rökare till slut, sa Speedy Golds tränare Peter Smeds.

På sista bortre långsidan gav sig Östman i väg i rygg på Johan Untersteiner och Lark Kronos och när 200 meter återstod vreds Speedy Gold ut ytterligare ett spår för full attack.

Det blev sedan ett rafflande upplopp, men Speedy Gold lyckades som 17-oddsare få nosen först.

När Hudiksvallshästen Kolar Skaffer startade för en dryg vecka sedan togs årets första seger och i går var det dags igen för hästen att segerdefilera igen – nu tillsammans med sin ordinarie kusk Stig Jarle Röste. När ett varv återstod gav sig Hagmyrenkusken i väg i tredjespår och när upploppet nåddes hade Kolar Skaffer fångat in ledande Tine Lill.

– Hästen blir gärna lite trög när man han kommer först, men i dag var det första gången vi använde oss av norskt huvudlag och det föll väl ut, sa Röste.