Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(V)i fortsätter ta vårt ansvar!

Under nuvarande mandatperiod har Vänsterpartiet haft förtroendet att besätta ett av det tyngsta politiska uppdragen, vice ordförande i kommunstyrelsen.

Uppdraget är både förtroende- och ansvarsfyllt och vi har tagit uppdraget på största allvar.

Att leda Ljusdals kommun, utan att ha en majoritet, har varit och är inte helt enkelt. Det kräver lyhördhet, politisk erfarenhet och en vilja att hela tiden ha Ljusdals bästa för ögonen. Vi påstår inte att vi alltid och i varje situation klarat av att göra allt rätt men vi har ett öppet sinne för förbättring och förändring.

I politiken går det inte att vara alla människor till lags eftersom de olika partierna, rent ideologiskt företräder olika intressen. Det som, däremot, går och är möjligt är att välja sina strider och att ha ett öppet sinnelag inför andras förslag och åsikter. I vissa frågor går det att nå mer framgång än i andra och vi tror att det krävs en medvetenhet om vad som krävs för att uppnå någorlunda enighet.

Vi fortsätter att tro på Östernäs som en plats för handel, idrott och rekreation. Flera medborgardialoger har tydligt visat att det finns stor uppslutning kring detta. Skateboardpark, bandyplan, spontanfotboll, parkområde, strandområde med badplats gör området till ett spännande och inbjudande inslag i Ljusdals centrum.

Eftersom Ljusdal har ett fantastiskt kulturliv, är vi mycket glada över att det nu utreds hur det ska skapas kulturhus. Kanske kan vissa områden inom kulturlivet ha sina säten i tätorten och andra områden i andra kommundelar?

Det är också mycket glädjande att kommunen nu kan ge sitt stöd till skogsbolagen när det gäller lokalisering av en timmeromlastning. En projektansökan är på väg att skickas in till Regionen och vi ser med tillförsikt fram emot fortsättningen.

Vi tror på ett nära och konstruktivt samarbete mellan kommunen och Näringslivet. Mycket kan självklart ske genom Närljus försorg men det skulle även vara bra att utveckla nya konstellationer för att hitta nya och framkomliga vägar som kraftfullt förbättrar företagsklimatet i kommunen.

För övrigt anser Vänsterpartiet att skattepengar, medborgarnas pengar, ska komma medborgarna till del. Politiken har ingen rätt att låta skattepengar hamna i riskkapitalisters och andras giriga fickor. Vi vill därför inte att vår välfärd ska vara en handelsvara och därför ska det inte vara tillåtet att göra vinster på vår välfärd. Vi vet att många fler än Vänsterpartiets väljare, förmodligen en stor majoritet av befolkningen, instämmer med oss i den frågan. Det känns tryggt!

Vänsterpartiet Ljusdal

gm

Yvonne Oscarsson

Kenneth Forssell

Stig Andersson

Ingela Gustavsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel