Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvecklingsplan skapas i Mellanfjärden

I Mellanfjärden pågår ett arbete med en förstudie som ska leda till en utvecklingsplan för området. Byborna tillsammans med en samverkansgrupp ska under tre kvällar i sommar arbeta fram en vision om hur Mellanfjärden ska se ut i framtiden.

Mellanfjärdens framtid och utveckling är viktig för de boende där. För att byn inte ska dö ut utan överleva och utvecklas har byborna samlats för att skapa en utvecklingsplan.

Två möten har redan varit, där det har diskuterats om varför det är så viktigt att Mellanfjärden utvecklas, mål och visioner. Det tredje mötet i augusti, då målbilden är klar ska det bestämmas vilka aktiviteter de ska satsa på.

Ingeli Gagner är konsult i projektet, hon är väldigt nöjd med både resultatet och uppslutningen av de två träffarna som hittills varit.

– Det har gått över förväntan, det finns en otrolig entusiasm. De deltagande har delat med sig av sina tankar och idéer, det har varit väldigt positivt.

Något som är högsta prioritet i utvecklingsplanen är enligt koordinator Gun Sundberg att öka kapaciteten på reningsverket så att fler människor kan bo i Mellanfjärden. För fler fast boende är något som eftersträvas.