Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utveckling av ungdomsrådet

Ett ungdomsrådsslag föreslås anordna i början av nästa år i Nordanstig. Tanken är att ungdomar ska få rösta på vilka ungdomar som ska sitta med i ungdomsrådet.

Ungdomssamordnaren i Nordanstig, Patrik Thorson, föreslår att ett ungdomsrådsslag ska anordnas för att ungdomar ska få större inflytande. Ett ungdomsrådsslag anordnades tidigare i år för att ta fram det ungdomspolitiska handlingsprogrammet. Enligt förslaget blir den stora utmaningen att nå ungdomar från 16 år upp till 25 år. Genom förslaget hoppas ungdomssamordnaren att fler ungdomar i större utsträckning ska kunna komma med sina viktiga frågor till ungdomsrådet. I förslaget föreslås att en student vid Mittuniversitet genomför sin praktik genom att ta sig an information och PR-frågor för att genomföra ett ungdomsrådsslag.