Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utställning med okända fåglar

Vem vill inte möta fåglar med så fantasifulla namn som rottranor, rakusnäppor och tröttfinkar! Den här utställningen handlar inte om okända djur, men väl om okända fåglar. Inga Hjohlman, Viksjöfors och Jakob Danhard, Färila ställer nu ut hos Anna Galtsdotter med vänner (Ulrika Fagernäs) i Alfta.

Inga Hjohlman gör fåglar i trä och Jakob Danhard i keramik och järn. De möttes första gången under årets Art in the garden i Alfta, där båda ställde ut. Sedan frågade Ulrika Fagernäs om de ville ställa ut i hennes galleri och butik.

Inga Hjohlman kommer ursprungligen från Leksand. Under 1980-talets mitt bodde och studerade hon vid konstskolor i Stockholm. I dag bor hon och verkar i Viksjöfors.

Jakob Danhard växte upp i Ovanåkers kyrkby. Hans pappa Bengt Sandström var präst i Ovanåkers församling under många år. Själv valde Jakob att utbilda sig vid Konstfack, där han ställde ut sitt examensarbete 1993. Innan gick han även konstskola i Gävle.