Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utsläpp i Sillerboån

På lördagskvällen kom det ett larm om ett utsläpp i Sillerboån, Tallåsen. Vid en första anblick såg det ut att vara något oljeliknande men senare kunde det konstateras att det handlade om någon form av lättflyktigt Petroleummedel vilket inte borde innebära någon fara.

Annons

Det var ett plåtfat som hade använts som en flytkropp till en brygga som hade gått sönder när det på lördagskvällen upptäcktes något som såg ut att vara olja i vattnet. Det var däremot ingen olja som fanns i vattnet. Enligt Olle Björk, befäl i beredskap hos Räddningstjänsten, var det någon form av lättflyktigt Petroleummedel, men ingen olja.

Medlet hade lagt sig som en tunn hinna på vattenytan och Olle Björk tror inte att det kommer innebära någon risk för vattnet. På plats kunde räddningstjänsten lokalisera utsläppet, kontakta ägaren och miljökontoret kommer sedan att få titta närmare på saken. Ägaren var snabbt på plats och kunde ta bort det trasiga plåtfatet.