Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utskott avgör Vi skolas öde

Det behöver inte bli den som bjuder högst som får köpa den nedlagda skolan i Vi, Ljusdal.

Politikerna ska tillfrågas om det är pris eller blivande verksamhet som ska avgöra försäljningen.

Stig Olson, chef för samhällsutvecklingsförvaltningen på kommunen, vill ha en politisk hantering i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott.

– När det vad jag förstår inte handlar om några stora pengar i något av buden kan det finnas ett värde att politikerna tycker till om Vi skola, säger Stig Olson.

I dagsläget finns det enligt mäklaren Pär Berglin på Mäklarringen, som fått försäljningsuppdraget av kommunen, fyra budgivare med olika inriktningar.

Som tidningen berättat om tidigare handlar två om boxningsverksamhet respektive bostadsändamål.

Buden ligger mellan 220 000 och 350 000 kronor.

Puck de Keiser, utflyttad Ljusdalsbo, har tidigt aviserat att han vill starta boxningsverksamhet i den gamla skolan och har därför också bjudit högst.

– Men jag blir lite orolig när jag hör hur företrädare för kommunen slirar på principen om att den som bjuder högst och är beredd att rusta upp fastigheten också ska få köpa, säger Puck de Keiser.

Detaljplanen för området är ändrad från allmänt ändamål till att ge utrymme för bland annat bostäder, skola, kontor, kultur, hantverk och service samt handel.