Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utskick om friskola i Arbrå/Vallsta

Nu ska intresset för en friskola i Arbrå/Vallsta-området undersökas.

- Vi går ut med en intresseanmälan i slutet av november, säger rektorn och delägaren Anders Ringård vid friskolan Lust & Lära i Bollnäs.

Annons

Lust & Lära på Nyhedsbackan i Bollnäs startade hösten 2009 av en grupp lärare från kommunala Gärdesskolan. I dag har friskolan 324 elever i årskurserna 7–9, varav ett 30-tal från Arbrå/Vallsta.

Denna vecka ägnar skolledningen en del av höstlovet åt att arbeta med ett utskick till föräldrar och barn i norra delen av Bollnäs kommun. Bakgrunden är de kommunala planerna för "framtidens skola", som diskuterades vid ett stormöte i Vallsta den 24 oktober.

- Vi vill göra en marknadsundersökning för att se hur stort intresset är för en friskola i norr – om det blir så att politikerna lägger ner skolor i Arbrå och/eller Vallsta, säger Anders Ringård som själv är Vallstabo och var med på mötet.

I slutet av månaden ska intresseanmälningarna skickas ut – och före jul hoppas Anders Ringård på besked om hur stort intresset är.

- Men det är absolut inte klart att det blir en friskola i området, påpekar han.