Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredningen mot Järvefelt fortsätter

Det dröjer till senare i höst innan det avgörs om det blir åtal mot företagaren Ulf Järvefelt. Enligt åklagaren Staffan Edlund kvarstår dock misstankarna om både bokföringsbrott och skattebrott mot hedersordföranden i Edsbyns IF Bandy.
Men Ulf Järvefelts advokat Jan Karlsson betonar att hans klient nekar.

Annons

- Han förnekar det som hittills delgivits honom. I övrigt vill jag inte ge några kommentarer. Förundersökningen är fortfarande i ett inledningsskede, anser Jan Karlsson.

Utredningen mot Ulf Järvefelt, som haft flera ledande poster inom Edsbybandyn, har pågått sedan slutet av maj. Då gjorde polisens ekorotel, skattebrottsenheten och skattemyndigheten också en samordnad razzia mot Järvefelt och hans företag.

Åklagaren anser att Ulf Järvefelt genom felaktiga och osanna transaktioner personligen kommit över stora belopp ur bolagen Edsgräng Förvaltning AB, Celox AB och Kjärbry AB.

- Jag räknar med att kunna fatta beslut i åtalsfrågan någon gång i oktober, säger Staffan Edlund.