Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredningen i fallet Tova Moberg växer – åtalet måste skjutas upp

I torsdags skulle åtalet mot den man i 20-årsåldern som misstänks ha mördat Tova Moberg ha kommit. Så blev det inte, och åklagare Christer Sammens har ännu en gång begärt att åtalet ska skjutas upp.
– Utredningen växer med tiden och det finns mycket som inte är klart än, säger han.

Annons

I våras försvann 19-åriga Tova Moberg från Njutånger under mystiska omständigheter. Ett massivt uppbåd av poliser och frivilliga hjälpte till i sökandet, och några dagar efter försvinnandet hittades Tovas livlösa kropp i vattnet intill en gård där hennes expojkvän höll till.

[+]Läs mer: Misstankar mot ex-pojkvännen utvidgas – nu även grov kvinnofridskränkning

Den tidigare pojkvännen häktades misstänkt för att ha mördat Tova Moberg och ett långt utredningsarbete drog igång för åklagaren Christer Sammens.

Ett arbete som varit så massivt att åtalet mot den mordmisstänkte expojkvännen fått skjutas upp.

– Det är en hel del tekniska utredningar som inte är klara och det finns många kompletterande förhör som måste göras, säger Christer Sammens.

[TV] Se också: Åklagare om mördade Tova: "Det finns tecken på yttre våld"

Åtalet mot den tidigare pojkvännen skulle ha varit väckt i torsdags men kommer nu alltså att dröja fram till 6 oktober.

Det är inte första gången som fallet Tova Moberg drar ut på tiden.

Åklagare Christer Sammens har tidigare fått förlängd åtalstid för att få mer tid till utredningen. Bland annat beslutade tingsrätten att förlänga åtalstiden med ett par veckor redan i juni.

– Det är en mycket omfattande utredning och den växer med tiden

[+] Läs även: Tova Moberg förutsåg sin död i dagbok – nu tvingas hennes jurist att vittna