Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning om sporthall dröjer

Kommunens utredning om en eventuell sporthall på Hällåsen i Söderhamn dröjer. Anledningen är att ingen konsult tackat ja till uppdraget.

Sporten har tidigare berättat om föreningarna som vill bygga en ny sportarena på Hällåsen. Arenan skulle främst utnyttjas av Broberg för bandy inomhus men också till flera andra ändamål.

Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden (KUS) fick av kommunstyrelsen i uppdrag att utreda möjligheter och risker med en sådan satsning. Utredningen skulle presenteras i juni, men detta blev inte av.

– Vi har inte har fått tag på någon konsult för uppdraget och begär därför mer tid av kommunstyrelsen. Som arbetsmaterial finns det en del uppgifter men det är ett avancerat utredningsuppdrag och vi behöver också ha konsulter för att svara på frågorna, säger Gunnar Mellqvist, förvaltningschef i Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen.

Det är i dagsläget oklart när utredningen blir klar.