Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utred E-centers konsekvens

Lindestams slutsats om att handel på E-center föder handel i Söderhamns centrum bygger på ytlig läsning av de undersökningar som gjorts i ämnet och en stor portion önsketänkande.

Verkligheten är inte så svartvit. Det finns fler nyanser, också i det här fallet. Faktum är att ett externt köpcentrum i vissa fall kan bidra till att ett stadscentrum kan dra nytta av det och öka sin attraktionskraft, kanske till och med öka handeln där.

Det gäller där det redan finns ett stort och starkt centrum och där köpkraften är stor. I Söderhamns fall kan satsningar på E-center i stället leda till utarmning av stadskärnan, vilket det tyvärr syns en hel del tecken på i form av tomma skyltfönster och etableringar med begravningsbyråer, försäkringsbolag och fastighetsförmedlare i bästa kommersiella lägen, i stället för levande verksamheter och trevliga små affärer.

Söderhamns kommun borde avsätta pengar för att genomföra en ordentlig undersökning av hur E-center påverkar stadskärnan och skaffa sig en strategi för framtiden innan det är alldeles för sent.

Förundrad medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel