Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utökar i nischad bransch

Värderingsinstitutet Södra Norrland AB, som sedan 2008 ägs och drivs av söderhamnsprofilen Malin Åhman, har nischat in sig på oberoende marknadsvärderingar av fastigheter.

Allt från hyreshus, industrier och köpcentrum till hotell, konferens- och campinganläggningar. Men även privata villor och bostadsrätter.

– Det finns ett behov av sådana värderingar, särskilt efter finanskrisen. Bankerna behöver en oberoende part som kan värdera objekt, säger Malin Åhman.

Affärerna för det söderhamnsbaserade företaget går bättre och bättre och nu söker de en ny medarbetare, som ska vara utbildad inom fastighetsvärdering.

– Det här är en smal men djup nisch. Därför söker vi en medarbetare som vill växa med företaget och satsa långsiktigt, säger Malin Åhman.

Inklusive henne sysselsätter företaget i dag fyra personer. Verksamhetsområdet är i huvudsak södra Norrland med orterna Gävle, Sandviken, Sundsvall, Hudiksvall, Söderhamn, Bollnäs, Ljusdal, Edsbyn samt Bergsjö med omnejd.