Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmärkt kvalitet på Bollnäs badvatten

Nu kan du simma lugnt i sommar och njuta av stränderna och vågorna. Nästan alla badplatser i Bollnäs kommun får toppbetyg när det gäller vattnets kvalitet.

Totalt 34 badplatser har undersökts i Bollnäsområdet och det flesta fick gott utfall. Undantaget är badet vid Långnäs som blev godkänt, men med anmärkning. Helena Skoglund på samhällbyggnadskontoret i Bollnäs kommun vill dock lugna oroliga badare som gärna vill ta sig ett dopp vid Långnäs.

– Vattnet där räknas som tjänligt och det går bra att bada där, säger hon.

Vid provtagningen kontrolleras hur mycket bakterier som finns i vattnet av ett laboratorium i Umeå. Provtagningen sker i början av badsäsongen och vid de större badplatserna tas prover flera gånger varje sommar. Badet vid Långnäs är ett sådant bad och kanske blir resultaten bättre nästa gång. Helena Skoglund är ändå nöjd på det stora hela med årets första resultat.

– Det är utmärkt kvalitet på vattnet vid badplatserna runt om i Bollnäs, säger hon.