Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmaningar skrämmer inte Helahälsan-Stina – läs hennes egna ord: "Ograciös så det står härliga till"

 
Helahälsan 2020
Visa alla artiklar

Att vara med i Helahälsan innebär att blotta sig själv på flera sätt. Här är Stina Nordins egna ord om de utmaningar hon ställs inför – utmaningar som hon vägrar se som hinder.

När man gör en sån här resa, Helahälsan 2020, då finns det ju en del utmaningar. Här är några av mina:

1. Att blotta mig helt med något jag inte är stolt över.

2. Att göra hela grejen offentligt!

3. Att vara öppen och ärlig, även när det inte går bra.

4. Att göra mitt bästa och acceptera att det räcker.

5. Att faktiskt lägga fokus på mig själv.

Alla de här utmaningarna ser jag som just utmaningar och inte hinder:

1. Att blotta mig med vikt och annat var skitjobbigt! Inget jag förminskar, men det gav mig också motivation. För jag vill ju inte ha det så!

Läs också: Stina Nordins ord om första mötet: "Tufft att få det så konkret hur dåligt min kropp mår"

2. Att bli fotad så mycket som jag blivit nu, har jag då aldrig blivit, och jag känner mig fortfarande inte helt bekväm med det. Har alltid kunnat bjuda på mig men det är annorlunda när allt är nytt för mig.

Men när jag får kommentarer och meddelande om hur jag inspirerar andra så är det värt det! Ograciös så det står härliga till, men jag tror att det är just det, att man kan relatera till mig. Jag är ju helt vanlig och långt ifrån någon atlet.

Läs också: Fylld med endorfiner och överröst med pepp – Stinas egna ord om träningspasset: "Just nu känns allt på topp!"

3. Att kunna bjuda på mig har jag som sagt inga större problem med, även jag har ju svackor och jag tror det är viktigt att lyfta dem också. Allt går inte alltid som man tänkt sig, energin sviker eller så äter man fel saker! Man är mänsklig och det är viktigt att komma ihåg!

Läs också: Stina Nordin om svackan – och brevet som lyfte henne: "Jag blev så rörd"

4. Ibland känns det inte som man gör tillräckligt, man blir frustrerad och känner sig dålig. Man ska komma ihåg att inte jämföra sig med andra. Alla har olika förutsättningar!

5. Jag har nog aldrig riktigt prioriterat mig själv och satt mitt i första hand, det är bara sån jag är! Att då lägga så mycket tid och kraft på mig själv är svårt. Men jag har börjat förstå att för att jag ska kunna vara en bra mamma, bra sambo, bra kollega eller en bra vän så måste jag ta hand om mig själv först!

Utmaningar är utmaningar och inte hinder, kom ihåg det!

Stina Nordin

Helahälsan är ett projekt som sträcker sig från slutet av mars fram till midsommar 2020. Vi får följa Stina Nordin från Järvsö som ska få hjälp med att lägga om sitt liv och bli mer hälsosam. Till sin hjälp har hon personliga tränare på Karma träningscenter i Bollnäs. Varje vecka kan du läsa om hennes träning, kost och alla utmaningar hon ställs inför.