Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utmaning i insamling

Viksjöfors skola vill nu utmana andra skolor att samla in pengar till de svältande på Afrikas horn. Skolan har samlat in 1 813 kronor, som sedan har skickats till Läkare utan gränser.

Allt började med att Daniel Edvardsson i årskurs sex kom fram till att skolan borde göra något för att stödja det katastrofdrabbade Afrikas horn.

– Jag hade sett på nyheterna hur det var och tänkte att alla kunde ge 20 kronor var till Afrikas horn, säger Daniel Edvardsson.

Idén presenterades för kompisarna i sexan och femman och man började samla in pengar. Klassens lärare Torulf Andersson vände sig till sina kollegor och insamlingen spred sig.

I den första omgången satte man in 1 460 kronor och andra veckan kom det in några hundringar till, så det blev sammanlagt 1 813 kronor på två veckor.

– Jag tycker det blev ett bra insamlingsresultat. Skolan räknar 40 familjer, som har gett bidrag. Nu undrar vi om andra skolor är lika bra på att samla in pengar. All hjälp behövs ju, säger barnens lärare Torulf Andersson.