Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utegymmet har öppet när du har tid att träna

Det första utegymmet är strax klart. Och det ska följas av fler, lovar kommunens fritidschef Hansa Näsman.

Annons

Om bara någon vecka är det första utegymmet, vid Hoberget, klart att tas i bruk. Sedan drar kommunens arbetslag vidare till Forsön i Arbrå. Sist på listan för i år är Bolleberget.

- Vi hinner förmodligen inte med Bollberget i år, säger Hansa Näsman. Där äger vi inte marken heller. Men Forsön ska vi fixa.

Alla tre gymmen kopplas till motionsslingor.

- Den bärande tanken är att var och en ska kunna träna när det passar, säger Hansa Näsman.

Spontanidrottsanläggningar, alltså. En sen sommarkväll eller en tidig septembermorgon spelar ingen roll - utegymmet har dygnet runt-öppet och det är du som bestämmer.

Alla redskap är rakt igenom av trä. I dagsläget finns fyra redskap monterade vid Hobergsgymmet. Det blir några ytterligare. Redskapen tillverkas av kommunen.

- Vi har både skog och såg, säger fritidschefen. Kostnaden är försumbar och tas från Friluftslivets budget. Det som kostat några tusenlappar är gjutningen och färgen.

Hansa Näsman berättar att det lagts ett så kallat medborgarförslag som tycker att Långnäs vore en perfekt plats för ett utegym.

- Det kanske det är. Vi får kika närmare på det. Men i år blir det i alla fall inte någonting på Långnäs.