Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utdelningsförslag för Åslunds Skeppshandel

Anders Wixner, tidigare ägare av AB Åslunds skeppshandel, får personligen bära en betydande del av förlusten i samband med konkursen. Han är den enskilt största fordringsägaren, och förlorar mer än en miljon kronor, enligt utdelningsförslaget från konkursförvaltaren.

Annons

Allt som allt uppgår fordringsägarnas krav i konkursen till 4,1 miljoner kronor. Fordringsägare med förmånsrätt är AB Begab, Älvsjö, SEB, Stockholm, och Staten genom länsstyrelsen i Gävleborg, genom lönegarantin. Efter den första fördelningen återstår 686689 kronor av konkursboets tillgångar, som delas upp mellan 24 fordringsägare.

Anders Wixner gör alltså själv den största förlusten, genom sitt tillskott av egna medel. Det finns också en betydande skuld till Skattekontoret, som får en förlust på 576921 kronor i konkursen.