Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbyggt ostlager blir bandyhall

(Uppdaterad kl. 17:46) Åtta företag i Bollnäs köper mejeriet och bildar nya bolaget Bollnäs Mejeri AB. Men någon mejeridrift blir det inte. I stället ska de uppföra en ny övertryckshall för bandy på den södra sidan av det tidigare ostlagret.

Hallen blir av samma typ som den som föreslagits i Ljusdal – men till mindre än halva priset.
I ledningen för projektet står Ängabyggens vd Björn Johnson.
- Vi har ett förslag och en tydlig plan för hur vi bygger en inomhusarena till lägsta möjligt kostnad. Med vår idé kan projektet klaras med en investering på 33 miljoner kronor och då är allt inräknat, hävdar han.
Ostlagret (5 000 kvadratmeter) kan, enligt Björn Johnson, göras om till mässhall, loger och entréer. Och verkstadslokalen – som ansluter direkt till lagret – får omklädningsrum, servicedel med restaurang, vaktmästeri och toaletter.
Hallbygget blir som framgått tidigare en så kallad övertryckshall med en isolerad tältduk som bärs upp av ett konstant lufttryck. Från marknivå och tre meter uppåt byggs en gjuten sockel.
Hallens takhöjd blir 28 meter och publikkapaciteten 4 000 personer.Om de kalkyler som nu presenterats håller räknar ägarna med att årshyran för övertryckshallen och övriga lokaler hamnar på cirka tre miljoner kronor.