Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbildningsförbundet kritiskt mot avsmalning av riksväg 50 – vill höja hastighetsbegränsningen

 
Debatten om riksväg 50
Visa alla artiklar

Trafikverkets planer om en avsmalning av riksväg 50 mellan Bollnäs och Söderhamn har skapat stor debatt under den senaste tiden. Nu får projektet även kritik från Hälsinglands Utbildningsförbund.

I en skrivelse uttrycker nu kommunalförbundet Hälsinglands utbildningsförbund att gymnasie- och vuxenutbildningarna på båda orterna är beroende av trygga och snabba vägförbindelser.

Genom förbundschefen Tomas Winqvist skriver förbundet att kommunikationen och en förkortad restid mellan Bollnäs och Söderhamn är en förutsättning för tillväxt i hela området. De menar också att Trafikverket bör prioritera riksväg 50 för att förbinda regionen i väst-ostlig riktning, då man satsar järnvägsförbindelser i nord-sydlig riktning genom ostkustbanan.

Utbildningsförbundet uppmanar nu Trafikverket och regionen att göra vägen mer trafiksäker och höja hastighetsbegränsningen till en högre hastighet än vad som är möjligt idag.

Plus: Stark kritik mot Trafikverkets plan för riksväg 50 – uppmanas stoppa förslaget: "Vi har aldrig gett okej"