Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbildning i krissituationer

Ovanåkers civilförsvarsförening har satsat på en utbildning som har letts av Ovanåkers frivilliga resursgrupp under mars månad.

Civilförsvarsförbundet har nämligen uppdraget att ansvara för utbildningar ute i landet för att tillgodose behovet av att det finns frivilliga som kan rycka in vid stora och små krissituationer ute i kommunerna, när de vanliga räddningsresurserna inte räcker till.

Vid det första utbildningstillfället handlade det om vad som händer vid ett långvarigt elavbrott. Deltagarna fick reda på hur man på olika sätt kan mildra olika störningar. Lars Eriksson från Elektra deltog.

Vid det andra kurstillfället handlade det om social trygghet och säkerhet för äldre människor, som bor i hus eller lägenheter. Den gången var det Bengt Mörman från socialförvaltningen som informerade och besvarade frågor.

Tredje och sista gången medverkade verksamhetsledare Jannike Wahlberg, som övningsledare. FRG-deltagarna fick bland annat öva organisation vid snabbt tillströmning av frivilliga.

Sammanlagt har 18 personer deltagit under de tre olika övningarna. Under hösten planeras för ytterligare fortbildning.

Bakom utbildningarna står den frivilliga resursgruppen som består av Ulf Jonson, Anita Denward, Lennart Alfredsson, Alf Wernersson och Kent Wernersson.