Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utan vinster blir alla förlorare

Sällan har man sett Jonas Sjöstedt så glad som när förslaget om vinster i välfärden presenterades efter hot att inte stödja Socialdemokraternas budgetar om inte just denna fråga prioriterades. Märkligt, menar insändaren.

Annons

Förslaget går inte igenom riksdagen, men då hotar V med att det tas upp i tid för valet. Sjöstedts hot blir kanske kontraproduktivt och för alliansen mer samman då det är en symbolfråga för dem och slår tillbaka mot Socialdemokraterna, tvärt emot Sjöstedts förhoppningar.

Äganderätt och näringsfrihet är något som vänsterpartiet har svårt att acceptera, rättigheter som kommer ur ägande måste begränsas och övergå till gemensamma former. Sjöstedts stora vision är ett klasslöst socialistiskt samhälle vilket med katastrofala följder har prövats i socialistiska länder.

Vägen till det utopiska socialistiska samhället har varit lång och besvärlig och har alltid slutat i diket. I slutändan slipper man vinster men alla blir förlorare.

RB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel